Ha márciusban már nagyon D-vitamin-bombára vágysz, és megteheted, hogy elutazz, Ciprus tökéletes választás. A szigeten már nagyon tavaszodik, zöldellnek a mezők és a fák, és virágillat van a levegőben. A tenger szikrázóan kék, és kis öblök és tengeri barlangok várnak felfedezésre. Ugyan a víz még elég hideg hosszabb fürdőzésekhez, de a “bátrabbak” már ilyenkor is bemerészkedhetnek, hiszen a szikrázó napsütés hamar felmelegíti az embert.

Ciprus egy különleges sziget a Földközi-tenger keleti medencéjében: déli része görögök által lakott, keleti része pedig Törökország által megszállt terület. Turistaként a görög területek fedezhetőek fel a legjobban, a tengerparton ugyanis végig szállodasorok várják az idelátogatókat, autópályán pedig könnyen eljuthatunk egyik városból a másikba. Habár az úthálózat kiépített, buszok elég ritkán és hektikusan járnak, ezért érdemes autót bérelni – mi is így tettünk.

A szigeten már februárban tavaszodik: zöldellnek a füves területek és hétágra süt a nap

 

Ciprus legnagyobb nemzetközi repülőtere Lárnakán található, így – akárcsak a legtöbb idelátogató – mi is ide érkeztünk meg. Ez nem véletlen, hiszen Lárnaka… olvasd tovább a beszámolómat a Life.hu-n!

# # # # # # # # # #

2017.03.05.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..