Mindig is vágytam Észak-Európába, hogy felfedezzem a kissé zord, de mégis kedves skandináv tájakat, ahol pirosra csípi az arcom a jeges szél. Amikor felmerült a lehetőség, hogy rövid időre ugyan, de ellátogassunk Malmöbe és Koppenhágába is, ez a vágyam valamelyest teljesült is.

Egy szép napos délelőtt landolt a gépünk Malmö repterén, ahol majdnem 5 fokkal melegebb volt, mint itthon. Rövid bemutatkozás a svéd rokonnak, és már indultunk is Malmö külvárosába. A svéd lakótelepek, lakóparkok egészen másképp festenek, mint az itthoniak: takaros, egyforma téglaházak sorakoznak egymás mellett, mindegyik előtt kedves kis kert. Bicikliutak indulnak minden irányba, és apró nyuszik szaladgálnak a füves területeken.

Malmö Svédország harmadik legnagyobb városa, nekünk pedig csak három napunk volt felfedezni a helyet, így egy percig sem unatkoztunk. A város programlehetőségekben gazdag: több nagyobb múzeuma is ingyenesen látogatható, de érdemes végigsétálni a tengerparton is, egészen a Turning Torsóig.

Turning Torso Malmöben a tengerpartról

Szerencsénk volt az idővel, napsütésben tekerhettünk végig a tengerparti útonElső nap jó turistához illően mi Malmö nem nagy, de annál hangulatosabb belvárosát fedeztük fel. Gyalog pár óra alatt bejárható egész, látnivaló viszont akad bőven… olvasd tovább a beszámolómat a Life.hu-n!

# # # # # # # #

2018.02.13.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..